Blog #5

Jeetje, zo op de laatste dag van het jaar komt de perfectie weer opzetten. Eerlijk gezegd is hij er al een tijdje en naarmate deze dag meer en meer in zicht kwam werd het erger. En nu is het al middag, nog steeds geen keuze kunnen maken. Is het dan een keuze op leven en dood? Alles behalve dat. Echt, als ik even en stapje terug zet en kijk waar het over gaat, dan is het te gek voor woorden dat ik hier zo mee bezig ben.

Maar waar gaat het dan over, vraag je je misschien af…
Nou, over het op een originele, pakkende, allesomvattende, liefdevolle, voor iedereen rakende nieuwjaarswens formuleren.
Wattttt…doe je daar moeilijk over? Yep, daar doe ik dus moeilijk over. Jullie hebben het afgelopen jaar zoveel voor me betekent en ik wil dat wat ik jullie (en mezelf) gun omschrijven in woorden. Alleen kom ik erachter dat woorden tekort schieten, dat het zoveel is dat er geen woorden voor zijn die raken aan wat ik wil zeggen.
De originaliteit is ook een heet hangijzer. Ik zie zoveel mooie wensen voorbij waardoor origineel uit de hoek komen alleen nog maar moeilijker is…

Dan heb ik ook nog eens een lat liggen op dat ik duidelijke doelen moet stellen voor het komende jaar. Want welke kant wil ik op, als ik dat niet formuleer dan komt er niets van. Uhmm…had ik een jaar geleden een plan met doelen voor 2017? Nee, helemaal niet. Ik had alleen het idee van ‘Baden in Liefde’ en ik was zover dat het online zou gaan. De reden daarvoor was dat het idee al anderhalf jaar onderhuids zat te wroeten, ik het niet weg kreeg beredeneerd, De enige manier om te weten te komen of het ook echt mogelijk zou zijn, was het te delen op social media. Moet je nu eens kijken wat er is gebeurd, totaal zonder plan. De stappen zijn ontstaan. Ik weet nog dat mijn moeder een paar weken na het online zetten aan vroeg hoe ik het allemaal ging doen, een bad en zo. Ik (iemand die nooit van de stappen was, die van A naar Z wilde in 1 keer en anders vrij snel de handdoek in de ring gooide) zei tegen haar dat ik het niet wist, dat ik wel zou zien, stap voor stap. Je had haar gezicht moeten zien, alsof ze water zag branden.

En weet je, afgelopen jaar is tot nu toe mijn beste, pfffff…daar komen de tranen, mijn allerbeste jaar ooit geweest! Zonder heel die doelen, zonder de hoge lat. Oh, wacht even, die kwam natuurlijk wel degelijk af en toe opzetten, want me vooral frustraties bracht. En wanneer ik hem naar beneden haalde en mijn hart, van mijn intuïtie weer volgde, kwamen er de mooiste kansen, ontmoetingen, belevenissen, ervaringen, aanbiedingen op mijn pad.
Dus voor dit jaar de uitdaging om het leven zich weer verder aan me te laten ontvouwen. Natuurlijk heb ik wensen en natuurlijk weet ik dat de opening van het bad een doel is. Maar verder, ik laat me verrassen.

Even terug, want tja, dit is wat er heel vaak gebeurd, ik ben nogal eens afgeleid. De blog begon met perfectie… Perfectie rondom de nieuwjaarswens aan jullie… Ik ben er nog niet uit…

Huhh, nu zie ik een wens van een paar jaar geleden voorbij komen en die is geweldig al zeg ik het zelf, haha. Dus ik ben eruit…
Maak ik nog even een mooie combi met de wens die ik onder mijn vorige blog had staan en hoppaa, klaar. Hij lag gewoon ‘voor het oprapen’!

 

Maar ben ik de enige die hier last van heeft, of kun jij ook het jezelf zo moeilijk maken om niets? En kun je dan ook zo om jezelf lachen wanneer je je beseft waar je mee bezig bent?

Voor het nieuwe jaar wens ik jou, dat wat je blij maakt, dat waar jij van geniet, dat wat je doet schaterlachen, dat wat je doet groeien, dat wat je hart een sprongetje laat maken en bovenal, dat wat jij wenst, vandaag, morgen en alle dagen!
Juist wanneer dit allemaal zo ver weg lijkt te zijn, hoop ik dat je dat sprankeltje voelt wat je doet herinneren aan dat er liefde in jezelf zit. Jouw kern is liefde en die liefde kan jou alles geven waar je naar verlangt!
​Maak van 2018 JOUW jaar! 

Wil je een bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog online staat? Laat dan hier je gegevens achter.

Loading

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie